NOHUT KAVURMA 1,5 su bardağı nohut karabiber nane pulbiber tuz sıvıyağ Yapılışı Bir gece önceden beklediğimiz nohutlarımızı düdüklü tencerede 20 dakika pişiriyoruz. Bir kapta dört yemek kaşığı sıvı yağ, bir çay kaşığı nane, yarımşar çay kaşığı tuz, karabiber ve pulbiber karıştırıyoruz. Üzerine nohutlarımızı ekleyerek iyice karışmasını sağlıyoruz. Daha sonrasında karışımımızı tavaya alarak kızarana kadar yaklaşık 8-10 dakika kavuruyoruz. Sürekli karıştırarak her tarafını eşit kızarmasını sağlıyoruz. Sonrasında servis tabağına alarak arzu edenler için üzerine yoğurt ve tereyağı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder