MERCİMEK ÇORBASI (Bulgurlu)




MERCİMEK ÇORBASI (Bulgurlu)

1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağından biraz az bulgur (yaklaşık ¾ çay bardağı)
1 adet küçük soğan
Nane
Pul biber
Karabiber
Salça
Sıvıyağ

Yapılışı
1 litre suya yıkanmış mercimek ve bulguru ekliyoruz. 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Başakbaşı ya da başbaşı diye geçen cins bulgur kullanıyorum. Daha iri yerken daha hissedilir oluyor. Tavsiye ederim.




Soğanımızı ince ince doğruyoruz. Tavaya alıp içerisine 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ, yarımşar çay kaşığı pul biber ve karabiber, 1 çay kaşığı nane ve 1,5 çay kaşığı tuz ekleyerek soğanlar ölene kadar kavuruyoruz. Daha sonra içerisine 1 tatlı kaşığı salça ekleyerek 1-2 dakika daha kavuruyoruz. İçerisine mercimeği suyundan bir miktar ekleyerek özdeşleştiriyoruz.







Karışımı mercimeklerin bulunduğu tencereye dökerek kısık ateşte 10 dakika daha kaynattıktan sonra çorbamız servise hazır.

Afiyet olsun 😋

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

NOHUT KAVURMA

BEYAZ LAHANA SARMASI

KOLAY MANTI