MERCİMEK ÇORBASI (Bulgurlu)
MERCİMEK ÇORBASI (Bulgurlu)
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağından biraz az bulgur (yaklaşık ¾ çay bardağı)
1 adet küçük soğan
Nane
Pul biber
Karabiber
Salça
Sıvıyağ
Yapılışı
1 litre suya yıkanmış mercimek ve bulguru ekliyoruz. 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Başakbaşı ya da başbaşı diye geçen cins bulgur kullanıyorum. Daha iri yerken daha hissedilir oluyor. Tavsiye ederim.
Soğanımızı ince ince doğruyoruz. Tavaya alıp içerisine 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ, yarımşar çay kaşığı pul biber ve karabiber, 1 çay kaşığı nane ve 1,5 çay kaşığı tuz ekleyerek soğanlar ölene kadar kavuruyoruz. Daha sonra içerisine 1 tatlı kaşığı salça ekleyerek 1-2 dakika daha kavuruyoruz. İçerisine mercimeği suyundan bir miktar ekleyerek özdeşleştiriyoruz.
Karışımı mercimeklerin bulunduğu tencereye dökerek kısık ateşte 10 dakika daha kaynattıktan sonra çorbamız servise hazır.
Afiyet olsun 😋








Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil