YAYLA ÇORBASI (yumurtasız)
YAYLA ÇORBASI (yumurtasız)
1 çay bardağı pirinç ( ½ pirinç ½ şehriyede tercih edilebilir.)
1 su bardağı yoğurt
1,5 yemek kaşığı un
Tuz
Nane
Tereyağı
Su
Yapılışı
1 litre soğuk su tencereye alınarak içerisine yıkanmış pirinç eklenir. 1 silme tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Pirinçler şişene kadar pişirilir.
Bir kapta 1 su bardağı yoğurt 2 su bardağı soğuk su ve 1,5 yemek kaşığı un karıştırılır. Eğer ki unda topaklanma yaşadıysanız el blenderi kullanarak homojen bir karışım elde edebilirsiniz.
Bu karışımı pirinçler şiştikten sonra tencereye ilave ediyoruz. Dikkat edilmesi gereken dökerken bir yandan hızlıca karıştırılmalı.
10 dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alabiliriz.
Küçük bir tavaya 2yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı tereyağı alarak kavuruyoruz.
Kaseye aldığımız çorbamızın üstüne gezdirerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder