NOHUT KAVURMA




NOHUT KAVURMA

1,5 su bardağı nohut
karabiber
nane
pulbiber
tuz
sıvıyağ

Yapılışı
Bir gece önceden beklediğimiz nohutlarımızı düdüklü tencerede 20 dakika pişiriyoruz.



Bir kapta dört yemek kaşığı sıvı yağ, bir çay kaşığı nane, yarımşar çay kaşığı tuz, karabiber ve pulbiber karıştırıyoruz. Üzerine nohutlarımızı ekleyerek iyice karışmasını sağlıyoruz.





Daha sonrasında karışımımızı tavaya alarak kızarana kadar yaklaşık 8-10 dakika kavuruyoruz. Sürekli karıştırarak her tarafını eşit kızarmasını sağlıyoruz.



Sonrasında servis tabağına alarak arzu edenler için üzerine yoğurt ve tereyağı ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAYLA ÇORBASI (yumurtasız)

BEYAZ LAHANA YEMEĞİ (sarma tadında)