KIYMALI SİRON



KIYMALI SİRON (4kişilik)

2 adet yufka
200 gr dana kıyma
Yoğurt
Karabiber
Kekik
Toz kırmızı biber
Kimyon
Salça
Sıvıyağ
Tereyağ

Yapılışı
Evinde hazır sironu bulunmayanlar için 2 adet yufkayı aşağıda görseldeki gibi keserek önceden ısıtılmış 150 derece fırında 40 dakika kurumalarını sağlıyoruz.

Hazırda sironu bulunanlar için ve yukarıdaki tarifle hazırlamış olanlar için 1 bardak kaynamış suda 1 tatlı kaşığı salça ve 1/3 çay kaşığı tuzu eriterek fırın kabımızda dizili bulunan sironlarımızı ıslatıyoruz. Bir kapta 5 tepeleme yemek kaşığı yoğurt, yarım çay kaşığı tuz ve yarım çay bardağı su ile homojen hale getirerek sironlarımızın üzerine eşit şekilde gezdiriyoruz. 150 derecede fırında 25 dakika pişiriyoruz.

Siron pişerken kıymamızı tavaya alarak kavuruyoruz. Rengi değiştikten sonra içerisine yarımşar çay kaşığı karabiber, toz kırmızı biber, kekik, tuz ve çok az kimyon üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ eşliğinde kavuruyoruz. Çok kurutmamaya dikkat ediyoruz. Küçük bir tavada tereyağ eriterek fırından çıkardığımız sironun üzerine sıcakken döküyoruz ve keserek servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine kıyma dökerek tekrar tereyağı ile lezzetlendiriyoruz.

Sıcak servis ediniz. Afiyet olsun 😋

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NOHUT KAVURMA

YAYLA ÇORBASI (yumurtasız)

BEYAZ LAHANA YEMEĞİ (sarma tadında)