BEYAZ LAHANA YEMEĞİ (sarma tadında) Küçük beyaz lahana yarısı 125 gr dana kıyma 1 çay bardağı bulgur 1 büyük soğan Karabiber Pul biber Nane Kimyon ya da köfte baharatı karışımı Salça Sıvıyağ Tuz Yapılışı Öncelikle lahanalarımızı doğruyoruz. Ardından soğanımızı ince ince doğruyoruz. Tenceremize kıymamızı alarak rengi değişene kadar kavuruyoruz. Rengi değiştikten sonra içerisine 5 yemek kaşığı zeytinyağı, doğradığımız soğanları koyuyoruz. Baharatları bu aşamada ekliyoruz. 1 tatlı kaşığı nane, 1 çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon ya da köfte baharatı, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı salça ekliyoruz. 3-4 dakika daha kavuruyoruz. Ardından azar azar lahanalarımızı hem ekleyip hem karıştırıyoruz. Tüm lahanayı tencereye koyduktan sonra üzerine 4 su bardağı kaynamış su ekleyerek kapağını kapatıyoruz. Altı yarı kısık şekilde 30 dakika pişiriyoruz. 1 çay bardağı yıkanmış bulgurumuzu içerisine ekleyip pişme işlemine de...
Yorumlar
Yorum Gönder