ET KAVURMA




ET KAVURMA

500 gr. Kuşbaşı dana eti
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Yapılışı:
Pamuk gibi bir kavurma için pişirme yöntemi çok önemli. Öncelikle etlerimizi yapışmaz bir tencereye alıyoruz. Üzerine 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyerek orta büyüklükteki ocakta altı en kısık derecede tencerenin kapağını kapalı tutarak pişmeye alıyoruz.



İlk 15 dakika kapağını hiç açmıyoruz. 15 dakika sonunda bir kere karıştırmak için açabiliriz.



30. Dakikaya kadar kapağı kapalı şekilde aynı konumda pişirmeye devam ediyoruz. 30. Dakikada istediğiniz ölçüde tuz atarak karıştırıp tekrar kapağını kapatıyoruz.



45. Dakikada yemeye hazır olacaktır. Kızarmış sevenler için 50 dakikaya bekletebilirler. Ortalama 40-45 dakika arasında yemeye hazır hale gelmiş olacaktır.



Afiyet olsun. 😊

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NOHUT KAVURMA

YAYLA ÇORBASI (yumurtasız)

BEYAZ LAHANA YEMEĞİ (sarma tadında)