FIRINDA ETLİ PATATES
FIRINDA ETLİ PATATES
500gr kuşbaşı dana Eti
4-5 orta boy patates
12-14 yeşil biber
2 orta boy domates
Tuz
Arzuya göre pulbiber karabiber
Not:Verilen tarif 4-6 kişiliktir. Görsellerde 2 kişilik hazırlanmamıştır.
Öncelikle biberler dikine ikiye bölündükten sonra içleri temizlenir. Patatesler soyularak küp küp doğranır.
Patates ve biberler kızartılır.
Etler tavaya alınarak altı kısık bir ayarda bir tatlı kaşığı tereyağı konarak 15-20 dakika kavrulur.
Domatesleri küçük küp küp doğranarak bir kaseye alınır. İçerisine arzu edilen kadar tuz ve isteğe bağlı karabiber ve pulbiber eklenir. Karıştırılır.
Aşağıda görseldeki şekilde fırın kabının en altına biberler dizilir, üzerine hazırlanan domates sosundan kaşık yardımı ile gezdirilir. Üzerine etler sonrasında tekrar domates sosu ve en son olarak patatesler eklenir.
Patateslerin yarısına gelecek şekilde kaynamış su eklenerek ıslatılmış yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kaplanarak önceden ısıtılmış fırında önce 200 derecede 20 dakika sonrasında 180 derecede 10-15 dakika daha pişirilerek servise hazır hale gelir.
Afiyet olsun ☺️
Yorumlar
Yorum Gönder