FIRINDA TAVUK (Özel malzemeli marine)
FIRINDA TAVUK (Özel malzemeli marine)
650 gr tavuk but
1 orta boy soğan
3 orta boy patates
Zeytinyağı
Karabiber
Pul biber
Kimyon( Yerine köfte baharatı ya da kajun baharatı da olabilir.)
Toz kırmızı biber
1 diş sarımsak( ya da granül sarımsak)
Yarım limonun suyu
Tuz
Yapılışı
Öncelikle soğanımızı soyup ince şekilde rendeliyoruz.
Bir kaba 7 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çaykaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı kimyon (kimyon yerine içerisinde kimyon bulunan kajun baharatı tercih ettim. Kajun kullanmayanlar için kimyona ilave olarak 1 çay kaşığı kekik ekleyebilirler. ), 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, ezilmiş 1 diş sarımsak ya da 1 çay kaşığı granül(toz) sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz ve rendelediğimiz soğanı ekleyerek karıştırıyoruz.
Temizlediğimiz tavukları karışımımızın içerisine alıp heryerinde sosun ulaşmasını sağlıyoruz. Kabımızı streç film ile kapatıp dolapta 3-4 saat bekletiyoruz.
Bekleme süresi bittikten sonra patateslerimiz soyup elma dilim olacak şekilde doğruyoruz.
Dolapta beklettiğimiz tavuklarımızı fırın kabımıza yerleştiriyoruz. Aralarına doğradığımız patatesleri yerleştiriyoruz.
Kapta kalan artan sosumuzun üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave ederek bu karışımı fırın kabımıza boşaltıyoruz. Üzerine önce nemli yağlı kağıt sonra alüminyum folyo sararak önceden ısıtılmış 200 derece fırınımıza atıyoruz. 30 dakika bu şekilde piştikten sonra üzerindeki folyo ve yağlı kağıdı alarak kızarması için tekrar fırına koyuyoruz. 25-30 dakika daha piştikten sonra yemeğimiz servise hazır. Fırınınızın derecesine bağlı olarak fazla kızarma hissederseniz dereceyi düşünebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder