KAJUN BAHARATLI TAVUK



KAJUN BAHARATLI TAVUK

650gr Tavuk Eti (göğüs)
½ çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kajun baharatı
2 diş sarımsak veya 1 çay kaşığı granül sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
Arzuya göre pul biber

Öncelikle etlerimizi julyen doğruyoruz.


Daha sonra bir kapta zeytinyağı ve baharatları karıştırıyoruz. Kajun baharatını aktarlardan bulabilirsiniz içeriği ve fiyatı görselde mevcut tavsiye ederim😋 sarımsak kokusundan ya da benim gibi yerken ağzına gelmesinden hoşlanmayanlar için granül sarımsağı da tavsiye ederim. Büyük marketlerde bulabilirsiniz👍🏻

Doğradığımız tavuk etlerini hazırladığımız baharat karışımına ilave ederek iyice karıştırıyoruz.

Streç filme sararak en az 3 saat beklemek üzere buzdolabına koyuyoruz. Tercihen 1 gece bekletirsek daha da lezzetli olacaktır.

Beklettiğimiz etlerimizi yapışmaz bir tencereye alarak büyük ocakta kısık ateşte 60-70 dk ağır ağır pişiriyoruz. Etlerin pamuk gibi lif lif ayrılmasındaki püf nokta ilk 45 dakika boyunca 15 er dakika aralıklarla karıştırmak üzere kapağını açıyoruz onun dışında hava kaybı yaşanmaması hem lezzeti yükseltecektir hem de etin pamuk gibi olmasını sağlayacaktır. Suyu tamamen gittiğinde kalan yağında kızaracaktır sık sık takibini yaparak istediğiniz ayarda altını kapatınız.


Oldukça basit ve lezzetli bir tarif.


 Afiyet olsun ☺️

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NOHUT KAVURMA

YAYLA ÇORBASI (yumurtasız)

BEYAZ LAHANA YEMEĞİ (sarma tadında)