KOLAY PARFE



KOLAY PARFE

1 paket kremşanti
1 bardak süt
1 paket vanilin
2 paket albeni bisküvi
1 çaybardağı ceviz içi

SOS için
1 paket çikolatalı sos
2,5 su bardağı süt


Yapılışı:

1 bardak süt, vanilin ve toz kremşantiyi çırpıyoruz.


Daha sonra bisküvileri doğruyoruz.

Çırpılmış kremşantinin içerisine hazırlamış olduğumuz bisküvi ve cevizleri ekleyerek karıştırıyoruz.

Karışımı ister porsiyonluk kalıplara isterseniz büyük kek kalıplarına koyarak dondurucuya koyuyoruz. En az 4 saat dondurucuda bekletiyoruz.

Sos için 2,5 su bardağı süt ile toz çikolatalı sos karışımını pişirip kıvamına ulaştığında soğumaya bırakıyoruz.

Dondurucudan çıkarttığımız tatlıları soğuttuğumuz sos ile servis yapıyoruz.

Afiyet olsun ☺️

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NOHUT KAVURMA

YAYLA ÇORBASI (yumurtasız)

BEYAZ LAHANA YEMEĞİ (sarma tadında)