MANTARLI TAVUK SOTE




MANTARLI TAVUK SOTE

500 gr tavuk (göğüs)
400 gr kültür mantarı (1paket)
2 adet orta boy domates (5yemek kaşığı doğranmış domates konserve)
½ çay kaşığı Karabiber
½ çay kaşığı Pulbiber
½ çay kaşığı Kekik
½ çay kaşığı Kimyon
Tereyağı
Tuz

Yapılışı

İnce julyen doğradığımız tavuk etlerini yapışmaz tencere veya wok tavaya alıyoruz. Tavuklar tamamen renk değiştirene kadar pişiriyoruz.




Diğer tarafta temizleyip yıkadığımız mantarları doğruyoruz.



Rengi tamamen değişen tavuklara ekliyoruz ve kapağı yarı kapalı biçimde ara ara karıştırarak suyu bitene kadar pişiriyoruz.



Bir kaseye kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri ¾ tatlı kaşığı tuz ve baharatları ekleyerek karıştırıyoruz.



Suyu biten yemeğimize 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyerek tavuk ve mantarları bir miktar kızartıyoruz.



Hazırladığımız domatesli karışımı ekleyerek 7-8 dakika daha özdeşleşmesi için pişirmeye devam ediyoruz.




Yemeğimiz sunuma hazır.



Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NOHUT KAVURMA

YAYLA ÇORBASI (yumurtasız)

BEYAZ LAHANA YEMEĞİ (sarma tadında)