MERCİMEKLİ PATATES PÜRESİ










MERCİMEKLİ PATATES PÜRESİ

1 çay bardağı mercimek
2 büyük patates
1 orta boy soğan
1 kase yoğurt
Pul biber
Karabiber
Nane
Kırmızı toz biber
Tuz
Salça
Tereyağı
Sıvıyağ

Yapılışı

Öncelikle patateslerimizi soyup küçük parçalar halinde bir tencereye doğruyoruz. Üzerine yıkadığımız mercimeği ekleyerek 1 litre su ilave edip ocağa alıyoruz. Yarım tatlı kaşığı tuz ekleyerek haşlamaya bırakıyoruz. Mercimekler tamamen yumuşayana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 30 dakikada istenilen kıvam elde edilebiliyor.



Haşladığımız patates ve mercimekleri süzüyoruz ve bir kaba alıyoruz. Ve iyice eziyoruz.



Diğer tarafta soğanımızı küçük küçük doğrayarak tavaya alıyoruz. Tavaya 5 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz. 1 tatlı kaşığı nane, yarım çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı salça ekleyerek kavuruyoruz.


Bu karışımı kaba dökerek iyice karışmalarını sağlıyoruz.



Borcam bir kaba şekildeki gibi kaşık yardımıyla iyice bastırarak yayıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.


1 yoğurdu bir fiske tuz atarak iyice çırpıyoruz. Akışkan hale getiriyoruz. Arzu edenler 1 diş sarımsak da ekleyebilir. Hazırladığımız yoğurdu soğuyan püremizin üstüne tamamen yayıyoruz.

Ufak bir tavada 2yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağı kızdırarak yarım çay kaşığı toz kırmızı biberle sos hazırlıyoruz. Servis anında püremizin üzerine gezdirerek servis yapıyoruz.




Afiyet olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NOHUT KAVURMA

YAYLA ÇORBASI (yumurtasız)

BEYAZ LAHANA YEMEĞİ (sarma tadında)