NOHUTLU BUGDAY CORBASI





NOHUTLU BUĞDAY ÇORBASI

1 çay bardağı aşurelik buğday
Yarım çay bardağı nohut
1 orta boy soğan
Nane
Salça
Tuz
Sıvıyağ

Yapılışı

Nohut ve buğdayı bir kaba alarak soğuk suyla dolduruyoruz. 1 gece suda bekletiyoruz.



Ertesi gün tencereye 1,5 litre su koyarak kaynatıyoruz. Çabuk pişmesini isteyenler için düdüklü de kullanılabilir. Su kaynadıktan sonra tuzu ve sürdüğümüz nohut buğday karışımını ilave ediyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz. Düdüklü kullananlar için kaynadıktan sonra kapağı kapatarak 15-17 dakika pişiriyoruz. Düdüklü kullanmayanlar için 45-50 dakika pişiriyoruz. Bakliyatınıza da bağlı olarak değişebileceği için yumuşacıklarını kontrol ederek pişirme süresini uzatabilirsiniz.



Soğanımızı ince küp şeklinde doğrayarak tavaya alıyoruz. Üzerine 4yemek kaşığı sıvıyağ -ben zeytinyağı tercih ettim- ekliyoruz. 1 tatlı kaşığı nane, 1 yemek kaşığı salça da ilave ederek güzelce kavuruyoruz.



Soğanlar iyice piştikten sonra kaynayan çorba suyundan 1 kepçe kadar alarak tavayadaki karışıma ilave ediyoruz. 2-3 dakika daha pişirerek bağlanmasını yapıyoruz.



Sonrasında bu karışımı çorba suyuna ekleyerek çorbamızı güzelce karıştırıyoruz. Özdeşleşmesi için kısık ateşte 8-10 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alabiliriz.



Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NOHUT KAVURMA

YAYLA ÇORBASI (yumurtasız)

BEYAZ LAHANA YEMEĞİ (sarma tadında)