NOHUTLU BUGDAY CORBASI
NOHUTLU BUĞDAY ÇORBASI
1 çay bardağı aşurelik buğday
Yarım çay bardağı nohut
1 orta boy soğan
Nane
Salça
Tuz
Sıvıyağ
Yapılışı
Nohut ve buğdayı bir kaba alarak soğuk suyla dolduruyoruz. 1 gece suda bekletiyoruz.
Ertesi gün tencereye 1,5 litre su koyarak kaynatıyoruz. Çabuk pişmesini isteyenler için düdüklü de kullanılabilir. Su kaynadıktan sonra tuzu ve sürdüğümüz nohut buğday karışımını ilave ediyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz. Düdüklü kullananlar için kaynadıktan sonra kapağı kapatarak 15-17 dakika pişiriyoruz. Düdüklü kullanmayanlar için 45-50 dakika pişiriyoruz. Bakliyatınıza da bağlı olarak değişebileceği için yumuşacıklarını kontrol ederek pişirme süresini uzatabilirsiniz.
Soğanımızı ince küp şeklinde doğrayarak tavaya alıyoruz. Üzerine 4yemek kaşığı sıvıyağ -ben zeytinyağı tercih ettim- ekliyoruz. 1 tatlı kaşığı nane, 1 yemek kaşığı salça da ilave ederek güzelce kavuruyoruz.
Soğanlar iyice piştikten sonra kaynayan çorba suyundan 1 kepçe kadar alarak tavayadaki karışıma ilave ediyoruz. 2-3 dakika daha pişirerek bağlanmasını yapıyoruz.
Sonrasında bu karışımı çorba suyuna ekleyerek çorbamızı güzelce karıştırıyoruz. Özdeşleşmesi için kısık ateşte 8-10 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alabiliriz.
Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder