TAS KEBABI
TAS KEBABI
500 gr dana kuşbaşı
1 orta boy domates
1 orta boy soğan
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Salça
Sıvıyağ
Yapılışı
Öncelikle kuşbaşı etimizi tencereye alıyoruz. Tencere seçiminde düdüklü kullanırsanız zamandan büyük tasarruf edersiniz. Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz.
Bir yandan soğanımızı ince ince doğruyoruz.
Et suyunu çektikten sonra üzerine 4 yemek kaşığı sıvıyağ -zeytinyağı tercih ediyorum- ve soğanımızı ekleyerek soğanlarımız ölene kadar kavuruyoruz.
Kabuklarını soyup doğradığımız domatesimizi, 1 tatlı kaşığı salça, yarımşar çay kaşığı pul biber, karabiber, kimyon ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyerek 3-4 dakika kadar daha pişiriyoruz. Kimyon yerine aynı oranda karışık köfte baharatlarından da kullanabilirsiniz. Ben öyle tercih ettim. Konserve domates kullananlar için de 3-4 yemek kaşığı domates yeterli olacaktır.
İyice özdeşleştikten sonra 2 su bardağı su ekleyerek karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
Normal tencerelerde ete bağlı olarak 50-70dakika pişirdiğimizde yumuşaklığı istenen seviyeye geliyor. Düdüklüde pişirenler için 20dakika pamuk gibi et elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder