BEYAZ LAHANA SARMASI
BEYAZ LAHANA SARMASI
20-25 adet lahana yaprağı (orta damarları alınmış)
1 su bardağı bulgur
200 gr dana kıyma
1 adet soğan
Nane
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ
Salça
Yapılışı
Lahanalarımızı yıkayıp damarlarını aldıktan sonra büyük bir tencerede su kaynatıyoruz içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ilave ediyoruz. Sonrasında yapraklarımızı içerisine atarak 3 dakika kadar haşlıyoruz. İkiye bölüp 2 seferde haşladım ben. Haşlanmış lahanaları tencereden alıp soğuk su dolu bir kaba daldırıyoruz. 2-3 dakika da burda bekledikten sonra süzüyoruz.
Bir tencere ya da uygun bir tavaya kıymamızı alarak rengi değişene kadar kavuruyoruz. Soğanımızı ince ince doğrayarak rengi değişen kıymamızın içerisine alıyoruz. Üzerine 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ ekliyoruz. 1er çay kaşığı pul biber, karabiber, nane ve tuz ekleyerek soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz.
KAVURMA işlemi bittikten sonra görseldeki gibi lahanalarımızı sarmaya başlıyoruz. Tamamını bitirdikten sonra 1 bardak kaynamış suya 1 tatlı kaşığı salça ve 1 çay kaşığı tuz ekleyerek iyice karışmasını sağlıyoruz. Hazırladığımız salçalı suyu tenceremizde bulunan sarmalarımızın üstüne gezdiriyoruz.
Tenceremizi ocağa alıyoruz. Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirdim. Süre sonlarına doğru kontrol edebilirsiniz sarmalarınızı duruma göre pişme sürelerini kısaltıp azaltabilirsiniz. Sarma şekliniz, bulgurun cinsi pişme süresine etki edebilir.
Yoğurtla servis etmenizi tavsiye ediyorum.
Afiyet olsun 😋
Yorumlar
Yorum Gönder