ÇİLEK SOSLU KUP




ÇİLEKLİ KUP

Muhallebisi için:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
3,5 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket şekerli vanilin

Sıvı krema

Sosu için:
500gr çilek
3 yemek kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı nişasta

Yapılışı
Muhallebi için tenceremize un, nişasta, şeker ve vanilini alıyoruz. Ocağın altı kapalı vaziyette homojen bir şekilde karışmasını sağlıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra sütümüzü yavaş yavaş üstüne dökerek aynı zamanda karıştırmaya devam ediyoruz. Tamamen karıştıktan sonra ocağın altını açarak sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Kaynadıktan ve iyice kıvamlandıktan sonra kısık ateşte 3-4 dakika daha karıştırarak devam ettikten sonra altını kapatıp soğumaya alıyoruz.






Sosu için çileklerimizi yıkayıp minik küpler halinde doğruyoruz. Tencereye alarak üzerine 3 yemek kaşığı şeker ve 3 tatlı kaşığı nişasta ilave ederek yaklaşık 10-12 dakika pişiriyoruz.








Muhallebimiz soğuduktan sonra içerisine 1 paket(200ml) sıvı krema ekleyerek güzelce çırpıyoruz. Dilediğimiz şekilde kuplar hazırlayabiliriz.

Afiyet olsun 😋

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NOHUT KAVURMA

YAYLA ÇORBASI (yumurtasız)

BEYAZ LAHANA YEMEĞİ (sarma tadında)