İRMİK HELVASI
İRMİK HELVASI (baymayan 😊)
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağından biraz az olacak şekilde su
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
Yapılışı
Öncelikle tereyağımızı tencereye alıp eritiyoruz. Üzerine irmiği ekleyerek kavurmaya başlıyoruz.
Kısık ateşten biraz fazla olacak şekilde sürekli karıştırarak 15-20 dk kavuruyoruz.
Ayrı bir tencerede şeker, süt ve suyu karıştırarak kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz. (Şeker oranı azdır damak yaksın şeker diyenler için 1,5 su bardağı şekere kadar çıkabilirler.)
İrmiğimiz rengi pembeleştiğinde kaynattığımız süt-su-şeker karışımını üzerine yavaş yavaş dökerek 5 dk kadar daha karıştırarak pişiriyoruz.
Ardından altını kapatarak 30-40 dk dinlenmesini sağlıyoruz.
Tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder