ISLAK KEK (özel soslu)




ISLAK KEK

Keki için
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket şekerli vanilin
2 su bardağı un
1 paket hamur kabartma tozu

Sosu için
1 yemek kaşığı tepeleme kakao
1/3 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1/4 su bardağı sıvıyağ


Yapılışı

Yumurta ve şekeri 4-5 dakika çırpıyoruz. Sonrasında içerisine sıvıyağ, süt, kakao ve vanilin ekleyerek 1 dakika daha çırpıyoruz. Daha sonra unu ve hamur kabartma tozunu kabımıza eleyerek sadece eşit karışmasını sağlayacak kadar çırpıyoruz. 1 dakikayı geçmemesine dikkat edin. Vakit kaybetmeden önceden yağlanmış düz bir kalıba döküyoruz. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.









Kek pişerken bir yandan sosu hazırlıyoruz. Sos malzemelerini bir sos tenceresine alarak kaynayacak kadar pişiriyoruz. Kekimiz fırından çıktıktan sonra bir çatal yardımıyla görseldeki gibi delikler açıyoruz ve sıcak sosumuzu üzerine döküyoruz.








Soğuyunca keserek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 😋

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NOHUT KAVURMA

YAYLA ÇORBASI (yumurtasız)

BEYAZ LAHANA YEMEĞİ (sarma tadında)