ISPANAK DOLGULU KREP
ISPANAK DOLGULU KREP
KREP için
1 su bardağı un
1su bardağı süt
1/3 su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1çay kaşığı (silme) tuz
Ispanak dolgusu için
500 gr ıspanak
1 orta boy soğan
Tuz
Sıvıyağ
Kızartmak için
Galeta unu
1 yumurta beyazı
Sıvıyağ
Yapılışı
Krep malzemelerini bir kaba alarak pürüzsüz bi kıvam alana kadar çırpıyoruz. Sonrasında tavamızı yağlamadan iyice ısınmasını sağlıyoruz. İyice ısınmazsa yapışma yapabilir. Kepçe yardımıyla dökerek her tarafına eşit ulaşması için tavamızı sağa sola ön arka döndürerek yayılmasını sağlıyoruz. Alt üst pişiriyoruz.
İç dolgusu için 1 adet soğanımızı doğrayarak 4 yemek kaşığı sıvıyağ ile tencereye alıp kavuruyoruz.
Yıkayıp temizlediğimiz ıspanaklarımızı doğruyoruz. Soğanlarımız pembeleştikten sonra ıspanağı tencereye alarak 1 çay kaşığı tuz ekliyoruz. Çok öldürmeden yeşil rengini koruyacak kadar kavurup altını kapatıyoruz.
Keplerimizin içini görseldeki gibi doldurarak sarıyoruz. Önce yumurta beyazına sonra galeta ununa batırıyoruz. Bir tavada yağ kızdırarak içerisinde iki yüzünü de çevirerek kızartıyoruz.
Sıcak servis edilmesi için yemekten 10 dakika öncesinde kızartabilirsiniz. Çabuk kızarıyor.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder