KEKİKLİ MANTAR SOTE
KEKİKLİ MANTAR SOTE
500 gr tavuk göğüs
400 gr kültür mantarı
2 adet soğan
Kekik
Tuz
Sıvıyağ
Tereyağı
Yapılışı
Öncelikle mantarlarımızı temizliyoruz. Ben mantar kabuğu soyanlardanım 🙂 kirli kabukları gittiğinden daha az uğraşıyorum yıkamakla. Kabukları soyulmuş mantarları bir kapta su içinde limon damlatarak bekletebilirsiniz mantarların kararmamalı için. Sonrasında mantarlarımızı julyen doğrayarak yapışmaz bi yayvan bir tencere ya da wok tavaya alıyoruz. Renkleri değişene kadar kavurduktan sonra 10 dakika kadar kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz. Mantarlar ısıya maruz kaldığında çok küçülüyor dolayısıyla ben büyük büyük doğramalı tercih ettim. Mantarlarımızı da doğradıktan sonra içerisine alıp tekrar kapağını kapatıyoruz. Mantar da suyunu verecek. Ara ara karıştırabilirsiniz.
Bir yanda soğanlarımızı soyup uzun uzun olacak şekilde doğruyoruz. Mantar ve tavuklarımızı suyu bitmeye yakın kapağını alıyoruz ve ocak harlı bir şekilde pişirme işlemine geçiyoruz. Suyu tamamen biter bitmez 3 yemek kaşığı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 silme tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tepeleme tuz ve soğanlarımızı içerisine alarak karıştırıyoruz. Soğanlar öldükten sonra mantar ve tavuklarımız hafif kızarması için 5-6 dakika daha pişirme işlemine devam ediyoruz. Sonrasında ocaktan alabiliriz.
Sıcak servis ediniz.
Afiyet olsun 😋
Yorumlar
Yorum Gönder