KIYMALI PİDE




KIYMALI PİDE

Hamuru için
3 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tepeleme tuz
Yarım paket kuru maya (5gr)

İç malzemesi için
250 gradyana kıyma
1 adet orta boy soğan
Sıvıyağ
3 yemek kaşığı tereyağ oda sıcaklığında (yarı erimiş olabilir)

Yapılışı
Öncelikle hamurumuz için un tuz ve mayayı kürüyle karıştırıyoruz. Ortasını açarak ılık suyumuzu ekliyoruz. Homojen hale gelene kadar yoğuruyoruz. Derin bir kaba alarak mayalanması için sıcak bir ortamda ya da ılık su dolu bir kaba oturtarak 45 dk bekletiyoruz.




Bu sırada kıymamızı bir tavaya alarak rengi değişene kadar kavuruyoruz. Soğanlarımızı ince ince doğruyoruz ve kıymaya ekliyoruz. 4 yemek kaşığı sıvıyağ ve yarım çay kaşığı tuz ekleyerek soğanlar ölene kadar 5-6 dakika daha kavuruyoruz. Tuz ayarı için tadını kontrol edebilirsiniz. Damak tadınıza göre ekleme yapabilirsiniz.




Hamurumuz mayalandıktan sonra 10 parçaya ayırarak toplar haline getiriyoruz. Bu topları un ve merdane yardımıyla ince uzun olacak şekilde açıyoruz. Dileyenler merdanesiz elleriyle de uzatarak açabilir. Açtıktan sonra üzerine yarı erimiş tereyağını fırça yardımıyla sürerek kıymalı harcımızdan koyuyoruz. Karşılıklı kenarlarından birleştirerek kapatıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize alıyoruz. Tüm hamurları bu şekilde bitirdikten sonra önceden ısıtılmış 240-250 derece fırında yaklaşık 12-15 dakika pişiriyoruz. 12. Dakikada üzerleri  fazla kızarmamışsa 15 dakikayı tamamladıktan sonra çıkarın. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerlerine fırçayla tekrar tereyağı sürün ve sıcak servis edin.






Afiyet olsun 😋

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NOHUT KAVURMA

YAYLA ÇORBASI (yumurtasız)

BEYAZ LAHANA YEMEĞİ (sarma tadında)