MERCİMEK KÖFTESİ





MERCİMEK KÖFTESİ

1,5 su bardağı mercimek
1,5 su bardağı kısırlık bulgur
4,5 su bardağı su
1 adet orta boy soğan
8-10 dal maydanoz
6-7 adet yeşil soğan
2 adet limon
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Salça
Sıvıyağ
Tuz

Yapılışı
Mercimeği yıkayarak tencereye alıyoruz. Üzerine 4,5 su bardağı su ekleyerek 20-25 dakika mercimekler erir gibi olana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra içerisine bulguru ekleyerek güzelce karıştırıyoruz. Ocaktan alarak kapağı kapalı şekilde 20 dakika bulgurların şişmesi için dinlendiriyoruz.



Soğanımızı soyarak ince ince doğruyoruz. Bir tavaya alarak üzerine 5 yemek kaşığı sıvıyağla birlikte kavuruyoruz. Pembeleştikten sonra 3 yemek kaşığı salça ilave ediyoruz. Biber ve domates karışık olursa güzel olur. Yarımşar çay kaşığı pulbiber, karabiber ve kimyon ekliyoruz. 1 tatlı kaşığı (silme) tuz atarak iyice karıştırarak 1-2 dakika daha kavuruyoruz.



Bulgur mercimek karışımımızı bir kaba alarak üzerine tavadaki soğanı ekleyerek tamamen karışmasını sağlıyoruz. Ben kaşık yardımıyla yapıyorum sıcaklığından dolayı. Sonrasında soğumaya bırakabiliriz. Yeşil soğan ve maydonozları ince ince doğruyoruz. Soğuduktan sonra karışıma ilave ediyoruz. 3 yemek kaşığı sıvıyağ ve 2 limonun suyunu ekleyerek yoğuruyoruz. (Limon baskın olmasın diyenler için 1,5 limon suyu da kullanılabilir.) Dilediğiniz gibi şekil vererek limon ve marul eşliğinde servis edebilirsiniz.



Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NOHUT KAVURMA

YAYLA ÇORBASI (yumurtasız)

BEYAZ LAHANA YEMEĞİ (sarma tadında)