PATATES MUSAKKA





PATATES MUSAKKA

5 adet patates
250 gr dana kıyma
6-7 dal maydanoz
1 büyük soğan
1 diş sarımsak
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Tuz
Salça
Sıvıyağ


Yapılışı

Öncelikle patateslerimizi küp küp doğrayarak kızdırılmış yağda kızartıyoruz. Patatesleri tuzu çekebilmesi için doğradıktan sonra 1 çay kaşığı tuz dökerek elimle iyice harmanlıyorum. Sonra kızartıyorum. Kızarttıktan sonra bir kaba alıyoruz.



Kıymamızı bir tavaya alarak rengi değişene kadar kavuruyoruz. Soğanımızı ince ince doğruyoruz ve rengi değişip suyu biten kıymamıza ilave ediyoruz. Üzerlerine 3 yemek kaşığı sıvıyağ ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Maydonozlarımızı da ince ince doğruyoruz. Sarımsağı ister minik minik doğrayın isterseniz havanda dövebilirsiniz. Soğanlar pembeleşince maydonoz ve sarımsağı da ekliyoruz. 1 çorba kaşığı salça, birer çay kaşığı pul biber, karabiber, 1 silme tatlı kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı kimyon ekleyerek 3-5 dakika daha kavuruyoruz sonrasında ocaktan alıyoruz.




Yemeği yapacağımız tencerenin en altına kıymalı harcımızdan görseldeki gibi koyuyoruz. Üzerine bitene kadar sırasıyla patates ve kıyma koymaya devam ediyoruz. Tamamlandıktan sonra kaynamış suyu yemeğin üzerini aşmayacak şekilde koyarak 20-25 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.



Sıcak servis etmeniz tavsiye edilir.

Afiyet olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NOHUT KAVURMA

YAYLA ÇORBASI (yumurtasız)

BEYAZ LAHANA YEMEĞİ (sarma tadında)