PATLICAN SARMASI




PATLICAN SARMASI

3 adet patlıcan
200 gr dana kıyma
1 orta boy soğan
6-7 dal maydonoz
1 orta boy domates (veya 5-6 yemek kaşığı domates sosu)
Köfte baharatı ya da kimyon
Tuz
Karabiber
Pul biber
Salça

Yapılışı

Öncelikle patlıcanlarımızı görseldeki gibi soyarak çok kalın ya da çok ince olmayacak şekilde dikine doğruyoruz.
Bir kapta tuzlu suda 15-20 dakika bekletiyoruz kızartma anında yağ çekmemesi için.



Küçük bir tencere ya da tavaya kıymamızı alıyoruz rengi tamamen değişene kadar kavuruyoruz. Soyup küçük küçük doğradığımız soğanı ekleyerek 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile soğanlar ölene kadar kavuruyoruz. İçerisine ince ince doğradığımız maydanozları ilave ediyoruz. Domates kullananlar için kabukları soyulmuş 1 adet orta boy domatesi ince ince küp şeklinde doğrayarak içerisine ekliyoruz. Yazdan domates sosu yapanlar için 5-6 yemek kaşığı da kullanabilirler. Yarım çay kaşığı karabiber, pulbiber ve köfte baharatı ekliyoruz. Karışım köfte baharatınız yoksa kimyonda kullanabilirsiniz. Arzu edenler için 1 diş sarımsakta lezzeti arttıracaktır. Arzu edilen ölçü eşliğinde tuz da ekleyerek kavurma işlemini 7-8 dakika kadar daha sürdürdükten sonra altını kapatıyoruz.



Beklettiğimiz patlıcanlarımızın suyunu süzdükten sonra havlu kağıt yardımıyla kuruluyoruz. Kızdırdığımız yağda kızartıyoruz.



Kızarmış patlıcanlarımızı pişirdiğimiz kıyma ile sararak rulo şeklinde fırın kabımıza diziyoruz.
Şekildeki büyüklükteki fırın kabı için 1,5 su bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı salça ve yarım çay kaşığı tuz ile karıştırarak patlıcan sarmalarımızın üstüne döküyoruz.



Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika üzeri folyolu olarak sonrasında ise 180 dereceye düşürerek folyosuz 10-15 dakika daha pisiriyoruz.
Yemeğimiz servise hazir.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NOHUT KAVURMA

YAYLA ÇORBASI (yumurtasız)

BEYAZ LAHANA YEMEĞİ (sarma tadında)