ŞİŞ KÖFTE SARMA
ŞİŞ KÖFTE SARMA
2 adet yufka
400 gr dana kıyma
1 adet orta boy soğan
6-7 dal maydanoz
1 diş sarımsak
Karabiber
Pul biber
Köfte baharatı ya da kimyon
Salça
Sıvıyağ
Yapılışı
Öncelikle soğanımızı soyup parçalara bölüyoruz. Maydanozlarımızı temizleyip rondoya soğanlarımızla birlikte koyuyoruz. Üzerine soyulmuş 1 diş sarımsak ve kıymamızdan bir miktar koyuyoruz. 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber, pul biber, köfte baharatı ekliyoruz ve görseldeki kıvama kadar rondoda çekiyoruz.
Karışımımızı kıymamıza ekleyip iyice yoğuruyoruz. İnegöl köfte tipi biraz daha büyük ve kalın tipte şekillendiriyoruz. Kızdırılmış yağsız tavada kızarana kadar her tarafını pişiriyoruz.
Yufkalarımızı şekildeki gibi kesiyoruz. Köftelerinizin uzunluğunu ölçü alarak keserseniz sarma işleminiz kolaylaşacaktır. Sardıktan sonra istediğiniz genişlikte keserek şişlere diziyoruz.
Şişlerimizi fırın kabına alarak çok kuru olmamaları için 1 su bardağı suda 1 tatlı kaşığı salça ve yarım çay kaşığı tuzu karıştırarak kaşık yardımıyla üzerlerine gezdiriyoruz. Alüminyum folyo ile sararak önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dk pişirdikten sonra folyoyu çıkartarak 20-25 dakika daha pişiriyoruz.
Üzerine tereyağı gezdirerek yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder