TAVUKLU BUĞDAY PİLAVI




TAVUKLU BUĞDAY PİLAVI

2 su bardağı aşurelik buğday
2 adet kalçalı but (yaklaşık 600gr)
Tereyağ

Yapılışı

Öncelikle buğdaylarımızı en az 12 saat suda bekletiyoruz. Akşamdan bırakabilirsiniz. Buğdaylarımız hazır olduğunda tavuklarımızı suda haşlayarak tavuk suyu elde ediyoruz. Haşlanan tavukların etlerini küçük küçük parçalara ayırıyoruz.




Büyük bir pilav tenceresine buğdaylarımızı ve tavuk etlerimizi alıyoruz. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 4 su bardağı tavuk suyu ekleyerek kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz. Yaklaşık 45-50 dakikada pişirdim. Buğdayı suda bekletme sürenize göre pişme sürenizde değişiklik olabilir.






Servis ederken muhakkak üstüne tereyağ eriterek servis ediniz.

Afiyet olsun 😋

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NOHUT KAVURMA

YAYLA ÇORBASI (yumurtasız)

BEYAZ LAHANA YEMEĞİ (sarma tadında)