UNLU TAVUK





UNLU TAVUK

750 gr tavuk bonfile
Karabiber
Pulbiber
Kekik
Kimyon yada köfte baharatı
Sıvıyağ
Un
Tuz

Yapılışı
Tavuk etlerimizi görseldeki gibi ince uzun kesiyoruz.

Bir kapta 5 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 çay kaşığı kekik ve yarımşar çay kaşığı pulbiber, karabiber ve kamyonu karıştırıyoruz. Üzerine tavuk etimizi koyarak iyice karıştırıyoruz. Zamanınız varsa 2-3 saat bekletebilirsiniz.



Görseldeki gibi şişlerimize etlerimizi diziyoruz. Tüm etlerimizi hazırladıktan sonra bir tabağa 2 yemek kaşığı un koyarak tavuklarımızı una buluyoruz. Fazla un tavukları sertleştireceği için fazlasını silkeleyerek dökebilirsiniz. Fırın kabımızın altını yağlayarak üzerine tavuklarımızı diziyoruz. Fırça yardımıyla ünlü tavuklarımızın üstlerine de yağ sürüyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz.




Sıcak servis etmenizi öneririm.

Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NOHUT KAVURMA

YAYLA ÇORBASI (yumurtasız)

BEYAZ LAHANA YEMEĞİ (sarma tadında)