YUFKA EKMEĞİ
YUFKA EKMEĞİ
3 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1,5 çay kaşığı tuz
½ paket kuru maya
Yapılışı
Büyük bir kaba un, tuz ve mayayı alarak karıştırıyoruz. Ortasını havuz gibi açarak ılık suyumuzu yavaş yavaş ilave ederek bir yandan kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Kıvamlanmaya başladıktan sonra elinizle yoğurabilirsiniz. Ben yapışkan olduğu için kaşıkla yapmayı tercih ettim biraz yorucu oluyor ama temiz oluyor😀
Yoğurma işlemi bittikten sonra kabımızı streç filme sarıyoruz. Sıcak bir günse güneş altında balkonda bekletebilirsiniz. Kışsa benim gibi çok kaynar olmayan el yakmayacak kıvamda sıcak su dolu bir kapta 40-45 dakika mayalanması için bekletiyoruz.
Mayalanmadan sonra hamurumuzu tekrar karıştırarak küçük parçalar kopartıyoruz. Un eşliğinde açarak kızgın yağsız tavada iki yüzünü pişiriyoruz. Açtığımız yufkaların kalınlığı yarım santim olması yeterli olacaktır.
Sıcakken tereyağ eşliğinde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder