BULGUR KÖFTELİ ÇORBA
BULGUR KÖFTELİ ÇORBA
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı top bulgur
125 gr dana kıyma
Nane
Kimyon
Pul biber
Karabiber
Salça
Tuz
Sıvıyağ
Bulgur köfteleri malzemeleri ve yapılışı:
2 su bardağı köftelik ince bulgur ve 2 su bardağı kaynamış suyu bir kaba alarak şişmesi için 20 dakika bekletiyoruz. Sonrasında içerisine 2 su bardağı un, 2 yemek kaşığı salça, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 er silme çay kaşığı pulbiber, karabiber, kimyon ve tuz ekleyerek tamamen özdeşleşmene kadar yoğuruyoruz. Unu koyarken önce 1,5 su bardağı koyup kıvamına göre 2 bardağa kadar arttırmanız daha iyi olacaktır. Yumurtanın büyüklüğü, unun markası kıvamda etkili olmakta. Ele yapışmayacak kıvamda olacak, yuvarlak top şekli verirken ufalanıyorsa da kuru olmuştur. Bir miktar su ile tekrar yoğurup kıvamlandırabilirsiniz. Yoğurma işlemi bittikten sonra fındık büyüklüğünde toplar yapıyoruz.
3-4 su bardağı bulgur köfteleri çıkacaktır. Buzlukta 1 er çorbalık olacak şekilde buzdolabı poşetinde muhafaza ediyorum. Haşlanmış nohutları da aynı şekilde buzlukta 1 er çorbalık olacak şekilde muhafaza ediyorum. Pratik oluyor. Bilginize.
Çorba yapılışı
Kıymamızı tencereye alarak rengi değişene kadar kavuruyoruz. Soğanımızı ince ince doğruyoruz ve kıymamızın üzerine ekliyoruz. 4 yemek kaşığı sıvıya eşliğinde soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Sonrasında içerisine 1 silme tatlı kaşığı tuz ve aynı oranda nane, yarımşar çay kaşığı pul biber, karabiber ve kimyon ekliyoruz. 1 çorba kaşığı salça da katarak kavuruyoruz. Özdeşleştikten sonra bulgur topları ve nohutu tencereye alarak üzerlerine 1,5 litre kaynamış su koyarak kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz. Çorbamız servise hazır.
Afiyet olsun 😋
Yorumlar
Yorum Gönder