TAVUKLU ŞEHRİYE PİLAVI
TAVUKLU ŞEHRİYE PİLAVI
Malzemeler
250 gr tavuk göğüs Eti
2 su bardağı şehriye
Sıvıyağ
Tereyağı
Yapılışı
Öncelikle tavuk etini haşlıyoruz. Başladıktan sonra eti küçük parçalara ayırıyoruz. Yayvan bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı alıyoruz. Üzerine şehriyeleri ilave ederek renkleri pembeleşene kadar kavuruyoruz. Sürekli karıştırırsanız şehriyeler arasında renk farkı olmayacaktır. İstediğiniz renge geldikten sonra 1 silme tatlı kaşığı tuz ve tavuk etini ekliyoruz. Haşlamış olduğumuz tavuk etinin suyundan 3 su bardağı ekleyerek karıştırıyoruz. Kapağı kapalı ve ocağın altı kısık şekilde suyunu tamamen çekene kadar pişiriyoruz. Pişip dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder