TAVUKLU ŞEHRİYE PİLAVI




TAVUKLU ŞEHRİYE PİLAVI

Malzemeler
250 gr tavuk göğüs Eti
2 su bardağı şehriye
Sıvıyağ
Tereyağı

Yapılışı
Öncelikle tavuk etini haşlıyoruz. Başladıktan sonra eti küçük parçalara ayırıyoruz. Yayvan bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı alıyoruz. Üzerine şehriyeleri ilave ederek renkleri pembeleşene kadar kavuruyoruz. Sürekli karıştırırsanız şehriyeler arasında renk farkı olmayacaktır. İstediğiniz renge geldikten sonra 1 silme tatlı kaşığı tuz ve tavuk etini ekliyoruz. Haşlamış olduğumuz tavuk etinin suyundan 3 su bardağı ekleyerek karıştırıyoruz. Kapağı kapalı ve ocağın altı kısık şekilde suyunu tamamen çekene kadar pişiriyoruz. Pişip dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NOHUT KAVURMA

YAYLA ÇORBASI (yumurtasız)

BEYAZ LAHANA YEMEĞİ (sarma tadında)