YEŞİL MERCİMEKLİ MANTI ÇORBASI




Yeşil mercimekli mantı çorbası

Malzemeler
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı hazır mantı
1,5 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı tepeleme un
su
tuz
nane

Yapılışı

Öncelikle yıkamış olduğumuz yeşil mercimek ve mantımızı bir tencereye alarak 1 litre suda yaklaşık 30 dakika haşlıyoruz. Haşlayıp süzdükten sonra başka bir kapta un ve bir su bardağı soğuk suyu çırpıyoruz. Üzerine yoğurdumuzu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra süzmüş olduğumuz mercimek ve mantıyı tencereye alıyoruz. Üzerine karışımımızı ekleyerek 1 litre soğuk su ilave ediyoruz. Arzu edilen miktarda tuz ekleyerek kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Üzerine nane ve tereyağı yakarak servis edebilirsiniz.
 Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NOHUT KAVURMA

YAYLA ÇORBASI (yumurtasız)

BEYAZ LAHANA YEMEĞİ (sarma tadında)